Facebook ikon Twitter ikon Vimeo ikon

Stabekk skole

Avduking av minneplakett.

Tirsdag 17. juni 2008 kl 18:00 - på Henrik Wergelands 200 års dag - vil det bli avduket en minneplakett over tre jødiske elever fra Stabekk skole. De ble hentet hjemme i nov. 1942 og sendt til konsentrasjonsleiren Auschwitz, hvor de døde like etterpå.

Dette er et direkte resultat av 17. mai talen som Finn-Erik Vinje holdt på skolen i fjor. Han snakket da om de tre jødiske søsknene Jakubowitz, som gikk på Stabekk skole. De ble hentet hjemme i Nadderudveien 16 den 26. november 1942 og sendt til tilintetgjørelsesleiren Auschwitz, hvor de døde 1. desember 1942.
Inneværende år har Vinje og skolen arbeidet for å lage en minneplakett over disse elevene. Vi har fått økonomisk støtte av kommunen, og plaketten skal avdukes på skolen 17. juni kl.18:00 med ordføreren og Jo Benkow tilstede. Alle er hjertelig velkommen til å overvære denne seremonien.

Her er programmet for dagen.
Sist redigert 22.08.2014 av Kjersti Skirbekk